Nederlandse Stichting Helpen met Paarden Ė Equitherapie
 

Opening opleidingscentrum


Program nederlands
 
SHP viert: jubileum  11e jaar opleiding Equitherapie in nieuw opleidingscentrum
 
21 22 mei twedaagse symposium met gastdocenten,
een grote lotterij
en de kan om aan een clinic met Olympisch Kampione Christine Stueckelberger mee te doen met het eigen paard

Sinds 2000 staat in Nederland de Opleiding tot Equitherapeut SHP open voor kandidaten met een pedagogische, therapeutische of psychologische basisberoep. Equitherapeuten SHP leren in een intensief tweejarig opleidingstraject de vaardigheden van het paard voor de verdieping van hun werk met cliŽnten in te zetten.  Veel therapeutische en pedagogische processen kunnen hierdoor verbeterd worden en leiden bovendien tot veel meer plezier voor de cliŽnten. 2000 was ook het oprichtingsjaar van de Nederlandse Stichting Helpen met Paarden Equitehrapie, die in deze 10 jaar een internationaal georiŽnteerd kwaliteitsbeleid met certificeringregeling  ontwikkeld heeft. In dit jubileumjaar zijn meerdere dingen die gevierd kunnen worden: 1) SHP kan zijn opleidingen en bijscholingen  nu in het nieuw gebouwde opleidingscentrum HippoCampus met binnenbak en veel nieuwe technische mogelijkheden uitvoeren. 2) In dit jaar verschijnt binnenkort het boek Equitherapie SHP-E(NL) geschreven door de opleidingsleidster  Ulrike Thiel en de docenten, allemaal zeer deskundige specialisten op het gebied van therapeutisch paardrijden. 3) En SHP neem deel aan een internationaal EU project voor de ontwikkeling van een kwaliteitssysteem voor therapie en interventies met dieren in Europa.
 
Meer informatie www.equitherapie.org
 

 
De Nederlandse Stichting Helpen met paarden Equitherapie beschikt nu over een modern opleidingscentrum en een secretariaat met vergaderruimte voor de commissies, waardoor SHP voor de studenten equitherapie en de gecertificeerde equitherapeuten doeltreffender en efficiŽnter kan werken. Er kunnen nu tevens bijscholingen voor equitherapeuten worden aangeboden die nog niet eerder realiseerbaar waren, zoals projectwerk en een voltigeproject voor meerdere dagen met een voltigegroep uit Duitsland en opgeleide voltigepaarden voor het zelf uitproberen van oegfeningen (in oktober 2011)

 
  

Op 21 en 22 mei vindt de opening van het nieuwe opleidingscentrum van SHP plaats

Dit gebeurd in een tweedaagse symposium.
 
Op 21 mei voor de thema Equitherapie
Op 22 mei voor de thema Het paard
 
Beide dagen zijn als bijscholingen voor SHP geregistreerd.(dag 1 voor 6 uur therapeutische bijscholing, dag 2 voor 6 uur hippische bijscholing)
 
Kosten
 • Voor beide evenementen als externe deelnemer euro 150:*  
  Als lid SHP voor beide evenementen euro 120:*  
  Als externe deelnemer op 22.mei 2011 euro 100:*  
  Als lid SHp op 22 mei 2010 euro 100:*  
  als lid SHP op 21 mei 2011 euro 35:*  
  Als externe deelnemer op 21 mei euro 50:*  
  als gast ben ik uitgenodigt:*  
  als lid organisatiecommissie voor 21 mei entree gratis voor 22 mei euro 100:*