Nederlandse Stichting Helpen met Paarden  Equitherapie
 

Vierde prtnermeeting op HippoCampus

Meeting van vertegenwoordigers van 6 Europese landen op HippoCampus te Soerendonk

Op HippoCampus vond van vrijdag 7 tot zondag 9 oktober een internationaal meeting van Europese partnerorganisaties binnen een Leonardo Da Vinci Partnerschaps-Project plaats.

De Nederlands Stichting Helpen met Paarden Equitherapie maakt sinds een jaar deel uit van een Eureopees partnerschapsproject over bevordering van goede praktijk binnen therapeutisch paardrijden (AMAT Animal Mediated Assistance and Therapie).

Op HippoCampus, het opleidingsinstituut, waar sinds 11 jaar Equitehrapeuten SHP hun twee jaren durende opleiding krijgen trad op als gastheer voor het 4e internationale partnermeeting.

De bedoeling van dit project is het om binnen de sector van therapeutisch werk met het paard binnen Europa het kaf van het koren te scheiden. Equitherapie kan wonderbaarlijke effecten hebben, maar allen indien gegarandeerd is, dat dit gedaan wordt door een echt deskundige therapeut die op basis van een gedegen opleiding de verantwoording kan nemen voor clint en paard.

SHP heeft op internationaal niveau een zeer goede naam kunne opbouwen vaoor de kwaliteoit van hun opleidingen en de kennis en het werkniveau van de door hun opgeleidde Equitherapeuten (SHP). Van vrijdag 7 oktober tot zondag 9 oktober kwamen vertegenwoordigers uit partnerorganisaties uit Frankrijk, Duitsland, Slowakije, Belgi en Polen naar HippoCampus om eerst tijdens een eendaagse wprkshop inzicht te krijgen in de Opleiding tot Equitherapeut (SHP) en de twee volgende twee dagen verder te werken aan hun Project binnen het Leonardo Da Vinci Lifelong Learning Program. Het doel van dit project is het om binnen Europa een "Framework of good practice (Een raamwerk voor een goede praktijk) binnen de Equitherapie te komen. Dit om voor clinten, verwijzers en verzekeringen duidelijk te maken wie over een echte betrouwbare kwalificatie beschikt om dit werk ook op verantwoorde en deskundige manier te kunnen doen.