Nederlandse Stichting Helpen met Paarden  Equitherapie
 

Ouders van een client

David en Equitherapie
 
De ouders van David hebben deze tekst ter beschikking gesteld  voor publicatie over Equitherapie SHP  
 

David is een autistische jongentje van nu 11 jaar. Toen David een aantal jaren geleden met equitherapie begon was hij een klein mannetje dat niets durfde aan te raken en weinig evenwicht had en niet hard kon lopen, in ieder geval niet soepel. Nadat hij Prisca, het paard, was tegen gekomen was er meteen een klik.Hij vond het leuk om met Prisca om te gaan.Hij werd steeds opener, zijn evenwicht werd steeds beter.Al na een paar maanden kon David op school stoppen met ergotherapie.Ze vonden hem zo ver voorruit gegaan zijn dat hij geen extra therapie meer nodig had.Dit is toch wel dankzij de equitherapie.

De band met Prisca werd ook steeds hechter.Prisca voelde aan als David niet lekker in zijn vel zat. Maar op een gegeven moment voelde David ook aan wat Prisca wilde. Zo werd er ook op het sociale vlak aan David gewerkt. Dit heeft als resultaat dat David nu redelijk goed buiten kan spelen met andere kinderen.

Helaas kon de equitherapie niet meer doorgaan omdat de PGB werd stop gezet. Dit was voor David heel moeilijk, vooral omdat hij geen afscheid van Prisca heeft kunnen nemen. Hij mist haar nu nog wel eens.