Nederlandse Stichting Helpen met Paarden – Equitherapie
 

Opening Cursuscentrum

Opening Cursuscentrum

Opening nieuwe opleidingscentrum (voor SHP) op HippoCampus te Soerendonk

Op 21 en 22 mei 2011 heeft de officiële opening van het opleidingscentrum voor de opleiding Equitherapie SHP plaats gevonden. Bij binnenkomst valt gelijk de ruime binnenrijbaan op. Deze kan op dagen met slechte weersomstandigheden gebruikt worden voor het praktijkgedeelte van de opleiding. Ook is het nu mogelijk processen tussen therapeut en cliënt via een raam en een geluidsinstallatie te volgen zonder in het bak aanwezig te hoeven zijn en dus te storen.

SHP beschikt nu ook over een secretariaat en vergaderruimte voor de commissies, deze kan ook ter beschikking worden gesteld voor intervisiegroepen of supervisies.
 
De opening vond plaats in twee dagen. Dew eerste dag een dag Equitherapeutische bijscholing en de tweede dag een hippische bijscholing. Beide dagen waren gekenmerkt door zeer gedeegen referaten en demonstraties  in een zeer goede sfeer.
Oplympisch Campioene Dressuur Christine Stückelberger uit Switserland was aanwezig en heeft enpledooi gehouden voor paardenvreidnelijkk Training. Ulrike  THiel heeft deelen van har neieuw Boek Gerittenwerden, so erlebt es das Pferd voorgesdragen. Voor meer informatie